Werkhonden kennel Cuja’s, Assendorperstraat 21, 8181 SJ Heerde   0031 (0) 621170832


terug naar homepage

terug naar archief

Archief

Kennel Cuja’s


Kennel Cuja’s


Archief Archief Archief Cuja’s Cuja’s

voor meer informatie

 Copyright 2011 / disclaimer

i

Heropvoeding Mechelse

Herder teef Dunya.


Dunya is pas een jaar oud en is getraumatiseerd uit een pension gekomen. Van een vrolijke sociale Mechel is ze in het pension veranderd in angstig/agressief, vol stress en kleefde ze letterlijk paranoïde aan haar bazin. Wat er gebeurd is in het pension komen we waarschijnlijk nooit achter. Bij de intake was ze heel onzeker en viel op dat ze telkens weer aan de bazin klemde met haar poten en niet uit dat gedrag te halen was, zelfs niet met gewoon naast lopen.

Ze komt bij een fokker vandaan die de pups goed gesocialiseerd heeft en de bloedlijnen zijn weloverwogen gekozen, sociaal en dapper.

Dunya is 20 dagen in onze kennel geweest voor heropvoeding cq gedragsverandering.

Het resultaat is hieronder te lezen

Goedemiddag Odette

Het gaat goed met Dunya.

Het was even wennen voor ons beide maar Dunya neemt afstand, wordt zelfstandig en gaat alleen naar buiten.

De trainingen gaan rustig en goed.

Ze begrijpt de oefenstof en het afstand nemen bij het lopen, zit en af pakt ze rustig op.

Er is geen stress en wacht rustig tot ze de volgende opdracht krijgt.

We gaan weer elke dag naar het bos waar ze nu ook gaat spelen en iets meer ruimte pakt.

Ik ben echt al super tevreden dat zij niet meer opspringt en normaal gaat lopen.

Dit zijn voor mij echt grote stappen waar we verder mee kunnen.

Ik heb tot nu toe geen vragen of problemen.

Ze doet wat ze moet doen en probeert daar ook niet onderuit te komen.

Met de oortjes hoog en goed luisteren en haar staart blijft kwispelen want het is voor Dunya en mij een leuk spel wat we samen uitvoeren.

Wij gaan hier rustig mee verder en niks meer en minder.

Bedankt tot zover.

Groetjes

Neeltje


ingezonden

Herplaatsing Jill


van Margje 19-9-2014

Hallo Odette,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik je een berichtje stuurde over Jill. Ze voelt zich al helemaal thuis in Westerbork. En ze doet af en toe heel erg haar best om net zo zwart te worden als Chess. Vorige week heb ik haar laten steriliseren. De dierenarts heeft ook gelijktijdig haar gebit gedaan . Het ziet er weer prachtig uit . Viel uiteindelijk mee. Een kies was afgebroken en deze is verwijderd. Tevens heeft ze entingen tegen de ziekte van Weil gehad want ze heeft zich ontwikkeld tot een echte “waterrat”. Ik zeg wel eens, ik heb geen schoothonden maar sloothonden.

Groet Margje 

 

van Odette 14-7-2014 

Hallo Margje,

Wat een fijne berichten stuur je en wat leuk dat Chess en Jill gaan spelen.

Haar zusje komt ook steeds meer los. Ze is eigenlijk vrij snel naar de moeder van een van mijn
stagiaires gegaan en dat gaat ook heel goed. Daar hebben ze nog twee honden en ze paste er goed tussen. We hadden haar Tess genoemd. Tess was er erger aan toe dan Jill maar ze wordt ook zo liefdevol en geduldig verzorgd dat ze helemaal los komt en beetje bij beetje het vertrouwen terug krijgt.

Weer bedankt voor dit leuke bericht!

Odette


van Margje 14-7-2014

Dag Odette, 

Berichtje van Jill en Chess en mij . Wat mij nu erg plezier doet dat is dat Chess weer gaat spelen met Jill en zij eigenlijk niet weet wat ze er mee moet . Ik heb haar buiten (bos en hei) gewoon los. Ze komt wanneer ik haar roep. Verkeer kent ze niet, dan heb ik haar altijd aangelijnd. Ze leert stukje bij beetje steeds meer. Ook haar angst in langzaam aan het verdwijnen, alleen soms komt het uit onverwachte hoek weer opzetten. Het is een ontzettende knuffel geworden, eerst was ze daar best wel terughoudend in. Zitten, liggen en blijven lukt steeds een beetje beter, maar moet nog wel aandacht aan besteed worden. Ik ben blij met haar.

Groeten Margje (PS, hoe is het met haar zusje?)

 

van Odette 27-4-2014

Hallo Margje,

Nou klinkt allemaal goed, ben blij dat het zo gaat. Inmiddels heb ik vrijdag een zusje opgehaald. Die is er wat erger aan toe als dat Jill toen was. Komt waarschijnlijk ook allemaal wel goed.

Fijn weekend, Odette 


van Margje 27-4-2014

Hoi Odette,

Even weer een berichtje van/over Jill. Ze is nu loops. Geeft geen problemen. Zo langzamerhand gaat ze zich steeds meer thuis voelen. Heel af en toe probeert ze me een beetje uit. Maar het is en blijft een lieverdje. Eenden vindt ze maar rare dingen heb ik vanmorgen gemerkt. Dat waggelt zo raar. Als de loopsheid over is ga ik het loslopen eens uitproberen.

Denk er ook over om een cursus met haar te volgen.

Groeten Margjeingezonden